joi, 28 august 2008

"The Lost Symbol", un milion de exemplare vândute în prima zi de la lansare


"The Lost Symbol", cel mai recent roman al scriitorului american Dan Brown, autorul "Codului lui Da Vinci", s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima zi de la lansarea din Statele Unite, Marea Britanie şi Canada, informează editura Doubleday, citată de Variety.com.

În vânzările totale au fost incluse şi precomenzile pentru această carte, aflate la rândul lor, de luni de zile, în fruntea topurilor de carte pe site-ul Amazon.com.

Un număr de 600.000 de copii suplimentare au fost comandate, numărul total al copiilor ce vor fi tipărite ajungând astfel la 5,6 milioane. Romanul "The Lost Symbol" a fost lansat marţi.

Romanul lui Dan Brown s-a clasat la mare distanţă în spatele celui mai bine vândut roman din toate timpurile, "Harry Potter şi Talismanele Morţii", care a reuşit să comercializeze, în prima zi de la lansare, peste opt milioane de copii numai doar în Statele Unite.

Editura Doubleday anunţase iniţial că aceste vânzări se refereau doar la volumele tipărite, însă purtătoarea de cuvânt Suzanne Herz a precizat că datele includeau şi ediţia digitală, lansată simultan, în pofida temerilor exprimate de experţi, care erau îngrijoraţi că volumul în format electronic, comercializat la preţul de 9,99 de dolari, ar putea dăuna vânzărilor versiunii tipărite, comercializată la un preţ mai mare.

Romanele thriller au fost întotdeauna foarte populare în rândul pasionaţionaţilor de e-books.

Niciun comentariu: